Handboll

Förlust för VHK

Handboll Starten av handbollsåret 2017 blev ingen klang- och jubelföreställning för Värnamo HK när man gästades av duktiga Nässjö/Eksjö. Det blev förlust med 19-25 (10–12).

VHK i dagens match. Läsarbild

Det har tidigare varit tajta och bra matcher lagen emellan och det var något som vi förväntades även denna gång. Trots att tjejerna kommer från en ganska kämpig period där mycket sjukdomar och frånvaro har förekommit kände man sig redo för att på allvar ta kampen.

– Hela första halvlek är överlag ganska jämn även om Eksjö nästan hela tiden sitter i förarsätet och kan även gå till halvleksvila med en två måls ledning. I andra halvan kommer vi ganska omgående på efterkälken och får jaga för att försöka äta upp det försprång som gästerna skaffat sig, säger VHK-tränaren Peter Alzén.

Gästerna är aldrig riktigt hotade under slutskedet och vinner matchen ganska rättvist.
– Det lyser igenom lite att verksamheten gått lite på kryckor under uppehållet. Nässjö/Eksjö har en lite bredare trupp som till slut även gav utdelning på resultat tavlan, och jag tänker då även på deras hemmamatch före jul, noterar Peter.

Lisa Karlsson och Alma Jasarevic tar de avslut de ska ta som skyttestarka ytternior.
– Annars är det nog att vi sprider målskyttet ganska bra som gläder mest. Belma Vila visar att hon utvecklas under säsongen, inte minst försvarsmässigt. Ingen topprestation från vår sida, men bara att erkänna att gästerna var lite vassare än oss idag, inflikar VHK-tränaren.

VHK har under säsongen jagat resultat ganska hårt för att försöka sätta sig i en sits som eventuellt skulle kunna ge en plats i division 2 nästa säsong.
– Med dagens resultat försvann den möjligheten och vi ska nu sätta oss inom gruppen och snacka oss samman om målsättningar och värden inför fortsättningen av årets seriespel.

Målskyttar Värnamo: Alma Jasarevic 7, Lisa karlsson 4, Sanna Johansson 3, Sofie Andersson 1, Dea Livancic 1, Kajsa Noren 1, Josefin Gerdtman 1, Zandra Bunnstad 1.

Taggar

Dela