Nyheter

Osudden, Värnamos pärla

Värnamo.nu

Nyheter Osudden är utan tvivel Värnamos pärla.

Efter att ha legat tämligen öde under den kyliga försommaren, drabbas nu den stora sandstranden av en publikinvasion.

Redan vid 11-tiden i dag var det en hel del folk som sökt sig svalka vid badet. Semesterfirare, barnfamiljer och turister, alla samsades nere vid stranden. Värnamo.nu:s reporter pratade med många som varit i och badat. De flesta var helt överens om att vattentemperaturen är bra. Även om många hade önskat några grader till.
– Det är helt okey o vattnet, jag gissar på 20 grader, sa Emil Ileby som testat vattnet. En annan som också varit i vattnet var Claes-Göran Fant från Göteborg. Han berättar att han är i Värnamo för att ta hand om sina barnbarn.

– Vattentemperaturen är mycket bra, den kan man inte klaga på, sa han.
Claes-Görans barnbarn och övriga barn på stranden verkade ha en gemensam nämnare. Nämligen att det är mer okänsliga för vattentemperaturen  än vad vuxna badgäster är.

Del allra flesta som Värnamo.nu pratade hade bara gott att säga om badplatsen.

Men några personer konstaterade att det är ganska skräpigt på sina stället, både glasbitar, kapsyler och en begagnad blöja gör ju att badgästerna önskar att stranden städades oftare. Ett enkelt sätt att öka attraktionskraften på badet hade förstås också varit att starta upp en glasskiosk, tyckte en del badgäster.

Taggar

Dela