Nyheter

Möbelriksdagen till Värnamo

Möbelriksdagen till Värnamo

Nyheter Nästa år kommer Möbelriksdagen till Värnamo Gummifabriken. Gräddan av den svenska möbelindustrin, politiker, näringsliv och formskapare från hela landet kommer då under två intensiva dagar samlas på Gummifabriken.

Bakom Möbelriksdagen står bland annat ett antal kommuner som var med att skapa  Interior Cluster Sweden. En organisation som arbetar för att främja den svenska möbelindustrin. Nyligen har Möbelriksdagen 2017 genomfört i Tibro. Från Värnamo kommun medverkade oppositionsrådet Ulla Gradeen (s) samt kommunchefen Ulf Svensson.

Det var också Gradeen som fick ta emot en lite och symbolisk ordförandeklubba som ett tecken på att Värnamo kommun ska stå som värd för Möbelriksdagen 2018.

Ulv Annvik, vd för Värnamo Näringsliv har redan funderingar på hur mötet ska genomföras.

– I Värnamo har vi många företag som är duktiga på design.

– Så design kommer att bli en röd tråd för hela mötet, säger Annvik.

Möbelriksdagen är en stor tillställning. Till Tibro kom det 350 personer. Allt från branschföreträdare till politiker och övriga näringsliv.

– Vi funderar redan på hur vi ska kunna göra Möbelriksdagen i Värnamo till den bästa och största som varit under de 11 åren som Interior Cluster Sweden funnits då, säger Ulf Annvik.

Ulf Annvik och Eric Grahn på Värnamo Näringsliv har all anledning att studera möblers formgivning inför Möbelriksdagen 2018.  [1/3]

Ulf Annvik med den omtalade ordförandeklubban som delegationen från Värnamo hade med sig hem från Tibro.  [2/3]

Oppositionsrådet Ulla Gredeen (s) fick ta emot en symbolisk ordförandeklubba som ett bevis på att Värnamo ska arrangera Möbelriksdagen 2018.  [3/3]

Dela