Nyheter

Skejtparken kan bli ett lyft för centrum

Skejtparken kan bli ett lyft för centrum

Nyheter Den 25 maj 2017 kommer skejtparken i Åbroparken att invigas.

– Det är samma dag som Värnamokarnevalen, berättar en mycket nöjd projektledare, Joakim Norgren på fritid/parkförvaltningen vid Värnamo kommun. I dag strax efter lunch var det stor samling vid skejtparken. Byggare, projektledare och politiker från kommunen fanns på plats för att inspektera parken och informera pressen. Parken är redan nu i stort sett klart att användas. Men från och med den 25 november så är det fritt fram att åka i parken. Däremot blir den riktiga invigningen inte förrän den 25 man nästa år. I samband med det så hoppas medlemmarna i de båda föreningarna Skejt Värnamo och 331 Wernamo att det ska kunna hållas en större tävling i skejtparken.
– Vi hoppas kunna få ihop sponsorer så att vi kan bjuda in några riktigt stora världsstjärnor från USA till invigningen, säger Joakim Norgren. I samband med invigningen kommer det också att avtäckas ett stort konstverk som kommer att vara placerat mitt i banan.
När skejtbanan byggdes hade man av ekonomiska skäl fått banta bort läktare. Men det skulle inte vara några större problem att sätta upp mobila läktare.
– Vi ska kunna sätta upp mobila läktare vid större tävlingar, läktare som ska kunna rymma 3 000 personer, säger projektledaren Joaki Norgren.
Bland politikerna var stämningen på topp. Maria Johansson (c) poängterade att tillkomsten av den nya skejtparken varit en lång process och att föreningarna varit en aktiv del i detta. Hennes partikamrat och tillika kommunstyrelsen ordförande Hans-Göran Johansson var också mer än nöjd i dag när han fick se skejtparken.
– Parken kommer att ge ett riktigt bra mervärde till centrum.
– Förhoppningsvis kommer vi att kunna locka till oss skejtare från hela Sverige och även utomlands hit till Värnamos skejtpark, sa han.

Dela