Horda vann seriefinalen – på straff

Sport Det blev en målsnål tillställning när Dannäs-Hånger tog sig an Horda i seriefinalen i fotbollssexan inför 120 åskådare.

Horda vann med matchens enda mål som för övrigt kom på straff.

Hos Horda var det mungiporna uppåt. Hemmaspelare med ledare var dock något bittra då man menar att domaren missade en straff för laget plus att man gjorde ett mål som var 20–30 cm i mål men domaren tyckte inte att bollen var över linjen.

Egentligen började dramatiken redan i går då Hordas målvakt hade drabbats av en skada på ena tummen. Enda möjliga målvakten var Milan Denic som spelat ett par matcher för Horda men som flyttat ned till Malmö för studier.

Horda fixade en bil ned till Horda genom en av ledarna och han kom hem med Milan som vaktade målet i kväll och det på ett förtjänstfullt sätt.

Matchen som sådan var bra och sett till händelser på plan hade oavgjort varit mest logiskt. Horda lyckades dock göra mål 20 minuter in på andra halvlek sedan Franjo Misic hade blivit fälld av hemmamålvakten. Varning och straff utdömdes.

Adnan Muratovic slog straff säkert i mål invid målvakten högra stolpe.

– Härligt med elfte raka segern, noterar Hordas lagledare Torsten Lindberg.

Han berömmer 8–9 spelare lite extra men vi stannar vid en summering: hela fybackslinjen, mittfältarna Johannes Widerberg och Kenan Arslanovic samt framåt Franjo Misic och Adnan Muratovic

Hemmatränaren ger plus till alla men Erik Törmä får lite extra beröm.

– Det blir tufft nu men vi ska kämpa på för att ta en kvalplats, noterar tränaren.

Text: Per Bunnstad