Nyheter

Stölder och misshandel i Värnamo

Nyheter Man kan inte lämna sina ägodelar utan tillsyn när man är på stan.

Den bittra erfarenheten fick en person från Bottnaryd erfara när hen var i Värnamo i lördags. Under en kort tid lämnade personen sin ryggsäck utan tillsyn. Sedan upptäcktes att ryggsäcken var borta och med det en plånbok med diverse kort och ett pass.
Ett bedrägeri mot handikappad genomfördes i centrala Värnamo under måndagen. En kvinna blev då lurad av en annan kvinna att plocka ut pengar från bankomaten. Sammanlagt var det 11 000 kronor som försvann vid tillfället. Den bedrägliga kvinnan hade då synts tidigare i området tillsammans med vad som förmodas vara hennes pojkvän.
I går tog polisen en bilförare på Doktorsgatan i Värnamo. Föraren var en man från Jönköping och han hade hunnit göra en hel del misstag bakom ratten innan polisen stoppade honom. Bland annat så var föraren påverkad av narkotika och nu misstänkt för användande av narkotika, eget bruk, samt innehav. Dessutom hade föraren observerats i samband med ett trafikbrott också.
Ett bedrägeri har polisanmälts i Värnamo. Det är företaget Bolagsupplysningen som skickat en faktura till en enskild firma i Värnamo. Firman har inte beställt någon tjänst av Bolagsupplysningen och har anmält fakturan.
Företaget Candy on Click har polisanmälts av en person boende i Rydaholm. Rydaholmsbon hade hittat företaget via en app. I appen fanns ett erbjudande om att köpa en Samsung mobil för fem kronor. Rydaholmsbon hade sedan fyllt i sina kontouppgifter och betalat fem kronor. Pengarna hade sedan dragit men någon telefon har hen aldrig sett röken av. Dessutom har företaget dragit ytterligare 499 kronor från Rydaholmsbons konto.
En äldre man, född 1923 har blivit bestulen när han haft ett tillfälligt boende på Gröna Lunden på Sveavägen i Värnamo. Ur ett låst skåp har mannens plånbok försvunnit. Stölden ska ha skett  mellan den 5 och 20 augusti.
Kvart över fem i går eftermiddag blev det slagsmål utanför Sten Stures i Värnamo. Två unga tjejer, födda 00 rök då ihop med varandra. Under bråket utdelades det knuffar och puttar. Dessutom ska de ha dragit varandra i håret. Ett slag med knuten näve träffade den ena tjejen i ryggen. Händelsen polisanmäldes sedan som misshandel.

Dela