Nyheter

Hårdrock och Jesus i kombination

Hårdrock och Jesus i kombination

Nyheter En bra historia förtjänas att berättas många gånger.

Om det sedan sker i skrift, tal eller på film spelar ingen större roll. Som när det gäller historien om artisten Pontus J Back från Vasa i Finland.
Han har valt att berätta sin historia med hjälp av rockmusik och sin sång. Och det är helt klart en historia som är värd att berätta. Pontus är en för detta missbrukare som var långt nere i skiten. Han var så dålig på grund av sitt missbruk att han var döende. Sedan kom vändningen.
Han fick en religiös upplevelse. Tog sig ur missbruket och blev frisk. Efter det har han ägnat sig åt att predika guds ord. Men inte som vilken pastor som helst. Nej, när Pontus J Back berättar sin historia och berättar om sitt möte med gud så är det hårdrock som gäller. Han har framträtt ett flertal gånger i Sverige och även varit flera gånger i Värnamo kommun. Senast i samband med den stora MC-träffen i Rydaholm.
Robert Tedenby som arbetar för för Hela Människan LP Finnveden och håller till i frälsis gamla lokaler. Han berättar att hans organisation bjudit in Pontus J Back för att göra två framträdande under Värnamodagarna.
– Det blir vårt bidrag till festligheterna, säger Tedenby. Han är fascinerad över artistens levnadsöde.
– Pontis J Back har  en väldigt intressant levnadshistoria som är väl värd att lyssna till.
– Han fick palliativ vård, hade svår skrumplever, men tog sig ur missbruket och åker nu runt och berättar sin historia, säger Tedenby. Med sig på sin turné har han några musikerkamrater från Finland. De bjuder på häftig rock, en hel del Creedence Clearwater Revival. Dessutom har han gjort  mycket egen musik. Det blir med andra ord himmelsk rock´n roll både i gamla frälsis och i det stora öltältet på lördag.

Taggar

Dela