Nyheter

Nu väntar Rusken runt

Nu väntar Rusken runt

Nyheter Nästa helg är det dags för en klassiker.

Rusken Runt, som varje år lockar 1 000-tals besökare. Ett evenemang som lockar folk från när och från lite mer fjärran ställe.
En som har mycket gott att säga om Rusken Runt är  Carita Ingvarsson.
Apropå gott så tipsar hon om en maträtt som inte är speciellt vanlig, men som går att uppbringa i samband med Rusken Runt.
– Varför inte prova genuina fläskavåfflor med lingonsylt , eller upplev forna tiders militärkök  med en rejäl tallrik ärtsoppa, tipsar hon.
Hon berättar att Rusken Runt är ett evenemang som sträcker sig över tre kommuner, nämligen Värnamo. Alvesta och Sävsjö. Navet på evenemanget är  Ohs, där även de gamla anrika ångloken kommer att vänta på besökarna. Rusken Runt är ett Eldorado för folk som gilla hantverksarbete.
Praliner, lammskinn, betong, sandblästrat glas, silver smycken, hattar och mycket mer är hantverk som finns att se och köpa, tipsar Ingvarsson om.
Årets stora nyhet kommer att bli det nyinstiftade ankracet i Ohs ån.
Flahult har trolleri  i magisk tappning för barn, samt moped och motorcykel utställning i veteranklass samt musik quiz. Vid i stort sett varenda postlåda runt sjön kommer det vara aktiviteter under de två dagarna som Rusken Runt pågår.
– Det är 16 året vi kör detta och det finns garanterat något för alla sinnen, säger Carita Ingvarsson.

Dela