Nyheter

Nu startar Värnamodagarna

Nu startar Värnamodagarna

Nyheter Om mindre än ett dygn startar det.

Årets största fest i Värnamo. Ingen som varit i centrala Värnamo har kunnat undgå att se att det är Värnamodagarna på gång. Klockan 16.00 på tisdagen drar allt i gång. Alexandra Pepin är projektledare för festligheterna och hon är minst sagt optimistisk inför öppnandet av Värnamodagarna i morgon.
– Ja, jag ser fram mot detta. Vi har fått till ett bra program, med många lokala artister som ska medverka.

– Dessutom har de ju lovat kanonväder, 25 grader och en del säger 27 grader på fredag, säger.

Redan i morgon blir det fullt av aktiviteter. De som vill kan skejta i Åbroparken. Andra kanske vill fokusera på mat. Det internationella mathörnan vid kanten av Åbroparken är en återkommande succé.

Och i morgon blir det också den traditionella modevisningen.

Ortens klädbutiker har slagit sig samman och kommer att bjuda på vad som brukar bli en riktigt fartfylld modeshow.

När det gäller musiken under Värnamodagarna så är Alexandra  Pepin noga med att poängterar på att arrangörerna, det vill säga framförallt puben Harrys, satsar på mycket lokal musik. Som exempel nämner hon ett evenemang som kommer att hållas i det stora tältet på Åbron. Där kommer Local Heroes att arrangeras under torsdagen.
– En av våra lokala artister som kommer att framträda är Sanna Fröne.

– I samma tält kommer dessutom Annie Lööf att finnas under torsdagen tillsammans med kulturchefen Lars Alkner, fortsätter Pepin. Det kommer också att ges andra tillfälle under veckan för lokala artister att framträda. Så ska det låta på onsdagskvällen är ett sådant evenemang. Under hela veckan kommer det som Värnamo.nu skrev om förra måndagen, att vara mängder med evenemang i centrum. Inte bara företag utan en hel del föreningar kommer att göra sitt bästa för att veckan ska bli en succé.

Så, det är bara att kränga på sig partydressen och ladda för en häftig vecka i Värnamo centrum. Dessutom en liten förhands om nästa år. Då firar Värnamodagarna 10 år. Gissningen är att det då kommer att bli något alldeles i hästväg på Värnamodagarna.

Taggar

Dela