Sport

Fotbollsskolan hos IFK Värnamo

Fotbollsskolan hos IFK Värnamo

Sport Det blev många långa bollar på  Bengt i dag.

Och Anders, Stina och Lotta. Ja det flesta av de över 400 barnen som deltar i IFK Värnamos fotbollsskola just nu fick säkert långa bollar på sig. För att inte tala om bollövningarna där ett tio-tal tjejer stod framför målet och fungerade som frisparkssköld. De fick dessutom hårda bollar på sig av sina kamrater.

Fotbollsskolan lockar som vanligt mängder av barn. Sammanlagt är det 409 barn som anmält sig till årets upplaga av fotbollsskolan. De yngsta bara sex år, de äldsta 14 år gamla. Inslaget av lek är viktigt, ju yngre deltagare desto mer lek ingår i lägret.

Arrangörerna, med Nico Eremidis i spetsen har dessutom ordnat med en mängd olika aktiviteter vid sidan av planerna på Ljusseveka. Som i går när polisen var där och hade uppvisning med sin tjänstehund. I går fick lägerdeltagarna och arrangörerna dessutom bråka en del med moder natur.

En och annan störtskur och någon stormby gjorde lägret extra spännande för barnen. Barnen fick dessutom träffa en riktig fotbollsstjärna, nämligen Dzenis Kozica som bytt från IFK Värnamo till Jönköping Södra.

Tidigare IFK Värnamo-spelarna Issam Jebali och Viktor Claesson har också varit på plats, killar som numera spelar fotboll i allsvenska Elfsborg.

Men som alltid så finns det saker som är mer speciellt uppskattat. Exempelvis köttbullar med potatis, brun sås och Lingon. Barnen åt köttbullar för glatta livet efter att ha tillbringat förmiddagen i dag ute på planerna. Återstår bara att hålla tummarna för alla, så att ingen blåser bort i den hårda vinden som piskade planerna runt lunchtiden i dag. Här följer ett bildsvep från förmiddagen.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *