Debatt

Ronald debatterar parken

Ronald debatterar parken

Debatt Ronald Fasth debatterar bristande underhåll med mera av Folkets Park i Värnamo: Inför parkens 100-års jubileum gjorde Värnamo kommun en behövlig markupprustning av parken asfalten togs bort och ersattes med grus, som skulle vara nästan lika bra, med det är det inte.

När det regnar spolas sanden åt olika håll, sjöar bildas på grund av regnet sköljer ner sanden i dagvattenbrunn, stora fåror och hålor bildas.

Varför ses inte detta till? Det måste väl vara parkförvaltning uppgift.

Golfbanan helrenoverades för ett antal år sedan. Nu är det dags igen. Jag kan inte förstå hur man kan ta betalt av spelarna när banorna är helt kass på sina ställen. Sargar ruttna, mattorna lossnade. Underlaget gungigt på vissa ställen med mera.

En stor eloge till dem som utan ersättning lägger ner många timmar av sin fritid för att få det hela att fungera. även till den outbildade ”vaktmästaren” som gör så gott han kan med de få medel han har att röra sig med.

Jag anser att pengar skall tillsättas för att få parken att resa sig, det handlar inte om stora pengar i det hela. kommunen har ju råd till mycket annat.

Något som också behövs är en inhägnad av parken. Det är inte alls vackert att sätta upp ett byggstaket när det är arrangemang och uthyrningar som kräver sådant.

Att det finns behov av en nöjespark i Värnamo märks bland annat vid Nostalgidagar, Barnens dag, loppis samt många andra program och uthyrningar.

Man skall inte riva utan restaurera sådant som är över 100 år, det är antikt och skall bevaras.

Ronald Fasth, med över 50 års erfarenhet i parken.

Taggar

Dela