Nyheter

Bemanningspersonal blir kommunala chefer

Bemanningspersonal blir kommunala chefer

Nyheter Värnamo kommun använder sig inte bara av bemanningsföretag för att rekrytera sjuksköterskor.

Även Medborgarförvaltningen och Omsorgsförvaltningen kommer att anlita bemanningsföretag. För att rekrytera chefer.
I ett samarbete med Gislaveds och Vaggeryds kommun pågår just nu en upphandling av chefer. Upphandlingen kommer att vara klar om en vecka.
Gislaveds kommun har haft stor omsättning på sina kommunala chefer den senaste tiden. Det är också den kommunen som ansvarar för den gemensamma upphandlingen. I Värnamo har det gått trögt med att rekrytera både chefer och personal till Medborgarförvaltningen. Omsorgsförvaltningen har enligt förvaltningschefen Gunnel Lundgren hoppat på upphandlingen av chefer mest i förebyggande syfte.
Lundgren berättar att Omsorgsförvaltningen vill ha möjligheten att via bemanningsföretag rekrytera chefer om det skulle bli någon vakans.
– Om det blir kris hos oss så ska det finnas möjligheter rekrytera folk snabbt, säger hon. Hon berättar att det börja märkas att det blir svårare att rekrytera, både personal och chefer till Värnamo.
– Jag vet inte vad det beror på, kanske det geografiska läget, säger Lundgren.
Egentligen hoppas hon på att inte behöva använda sig av den aktuella upphandlingen.
– Nej, naturligtvis hoppas jag att vår personal ska stanna hos oss, säger Gunnel Lundgren. Hon berättar också att det till hösten kommer att bli aktuellt med byte av en chef inom förvaltningen och att detta är inom äldreomsorgen.
Värnamo.nu har sökt Medborgarförvaltningens chef, Heidi Skov Ragnar men hon har semester nu.

Dela