Nyheter

Helgens polisnotiser

Helgens polisnotiser

Nyheter Det har varit en hektiskt helg för polisen i Värnamo.

Här följer ett urval av de senaste polishändelserna.

På Tättingvägen stals en cykel i helgen, värderad till 1 799 kronor. Samma sak hände på Egnahemsvägen, där stals en cykel till ett värde av 1 500 kronor.
Två personer har gripits i centrala Värnamo, misstänkta för narkotikabrott. Den ena är en man i 20-års åldern och den andra personen togs natten mellan fredagen och lördagen. Båda är också misstänkta för innehav av narkotika.
Penningförfalskning har anmälts från Bredaryd. Det är på Smålänningens marknad som någon i fredags mitt på dagen betalade i kassan med fyra stycken falska tusenlappar.
Rattfylleri och vårdslöshet i trafik lyder brottsrubriceringen mot en Värnamobo i 50-års åldern. Mannen ertappades med att köra vårdslöst på området Öster i Värnamo. Vid kontroll visade sig att mannen också hade mer än 0,2 promille alkohol i sig. Detta hände på fredagsmorgonen.
I Helmershult utanför Värnamo har det skett ett inbrott i en fastighet. Detta skedde mellan torsdagen och fredagen. Vid inbrottet stals bland annat diverse elverktyg.
Ett bedrägeri har genomförts på Järnvägsgatan i Värnamo. En kvinnlig expedit blev då lurad på 500 kronor i samband med att en man skulle betala för en vara.
Ett ofredande har polisanmälts i Rydaholm. En person ska ha sparkat och slagit på en ytterdörr och skrikit att en namngiven person skulle komma ut. – I detta fallet har vi goda förutsättningar att lösa brottet, säger polisen.
En person blev bestulen på sin plånbok på fredagseftermiddagen. Det var efter att personen varit på ICA som hon blev stoppad av en person. Med hjälp av en karta frågade de efter vägen till sjukhuset. Efteråt upptäckte kvinnan att plånboken saknades. Polisen rubricerar detta som ett åldringsbrott.
Grov stöld utsattes en kvinna på Rydgatan för i fredags. Kvinnan klippte gräset hemma när en bil med fem personer stannade till vid hennes. Dessa försökte hänga på henne halsband som hon skulle köpa. Kvinna vägrade dock. När bilen sedan försvann upptäckte kvinnan att hennes två halsband som hon haft på sig saknades. Värdet för dessa uppges till 10 000 kronor.

Dela