Kärda vann över Dardania

Sport Kärda IF besegrade FC Dardania i Smålandscupen med 3–1 och därmed blir det gruppfinal när Kärda- Skillingaryd möts.

Kärda var utan tvekan det bättre laget men Dardania kämpade bra och ledde en bit in i andra halvlek:
– Vi tappade en del när vi fick Fisnik Kuqi skadad i andra halvlek. Då försvann en del av vårt fina mittfältsspel, noterar tränaren Spethim Bushati.

Trots förlusten var han nöjd med insatsen.
– Kärda ett bra lag och 3–1 var ganska rättvist, noterar han.

Han berömmer sina egna spelare för ett bra passningsspel på marken. Extra beröm till lagkaptenen Luan Rizani och Fisnik Kuqi så länge han fick spela.

Armend Gashi gjorde Värnamolagets mål.

Kärdas spelande tränare Oscar Petersson var inte särskilt nöjd med första halvlek men han vet att man brukar komma mer och mer i matcherna. Man har ett mycket vältränat lag.

– De tryckte ned oss bra i första halvlek och då hade vi svårt med många av deras långbollar, noterar Oscar.

Victor Eriksson nickade in 1–1 efter hörna. Därpå gjorde Arijan Iveljic 2–1 efter målvaktsretur. 3–1 var riktigt snyggt. Kärda fick en frispark nedåt hörnflaggan. Adi Redes klippte till och bollen gick rakt i mål.

Alexander Eriksson och nye mittbacken Martin Johansson hörde till de mer framträdande i Kärda. Martin spelade andra halvlek och ser ut att bli ett prima nyförvärv.

Text: Per Bunnstad