TV: Inget kvalspel uppåt för VGIK

Sport Värnamo GIK förlorade sista hemmatchen i serien mot Alvesta SK med 1–3.

Därmed kan VGIK inte nå kvalspel uppåt. Inför sista matchen finns det till och risk för att  VGIK måste kvalspela för att hänga kvar i ishockeytvåan.

Alvesta fick en smakstart med mål redan efter 98 sekunder. VGIK spelade dock upp sig och efter 6.18 kvitterade kvällens bäste hemmaspelare Marcus Bengtsson med Alexander Heiel som framspelare.

VGIK dominerade och borde ha haft ledningen efter första 20 minuterna. Skotten var 16–7.

I andra perioden spelade Alvesta smart och VGIK fick aldrig igång något bra spel, möjligen något bättre sista fem minuterna. Både 1–2 och 1–3 var frukten av ganska stora misstag av hemmaspelare. Skotten var 9–7.

I sista perioden spelade Alvesta lugnt och notoriskt. VGIK fick sällan klara målchanser och skotten 16–5 visade inte på lagens spelstyrka utan mer desperation från hemmalaget.

I kväll var VGIK bäst på att spela i rinken hörnor men där vinner man igna matcher,

– Det är bara att inse där vi ligger nu och givetvis är jag mycket besviken, säger tränaren Maths Carlgren.

VGIK har nu förlorat fyra matcher på raken och blir det en femte i sista matchen mot Nässjö är det risk för att man får spela negativt kvalspel. Det är knappast något man ens fantiserat om under säsongen.

Maths Carlgren vill ännu inte summera säsongen. Det är en minst en match kvar. En del VGIK-supportrar tycker inte att han ska fullfölja kontraktet, han har ett år kvar:

– Det är alltid så när det går emot. Det får man leva med, säger Maths som nu koncentrerar sig på söndagens match mot Nässjö. Förutsättningen är klar: Vinner både Osby och Nittorp krävs det poäng för VGIK för att slippa kvalspelet för att hänga kvar i hockeytvåan.