Sport

HBK och Leeds för Julia Arvidsson

HBK och Leeds för Julia Arvidsson

Sport Julia Arvidsson lämnade för tre år sedan Värnamo och fotboll i IFK för andra höjder.

Efter spel i Öster, Halmia och Hovså Billdal är det nu en tränarkarriär som gäller i Halmstads BK, men hon ska också vara i Leeds till våren.

Julia har delvis lagt fotbollsskorna på hyllan. Hon har inga planer att spela i år utan ägnar sig i stället åt att vara fystränare i Halmstad BK:s nystartade damlag i division fyra.

– Vi har nästan 40 spelare nu och man kan säga att mitt ledarskap är en del av mi utbildning, säger den 23-riga bolltalangen.

Julia pluggar på Högskolan i Halmstad och det handlar p, biomedicin med inriktning mot fysträning. Till jul har hon hunnit till halvtid på den treåriga utbildningen. Man kan säga att det är en liten fortsättning från tiden i Växjö då hon läste coachning och sports management.

Till våren blir hon utbytesstudent i kända fotbollsstaden Leeds i England. Än vet hon inte om hon på något sätt kan bli engagerad inom fotbollen där, men kanske kanske.

– Jag kommer att läsa som i Sverige, skillnaden är att det blir i England i stället, säger Julia som 2012 fick pris som bästa spelaren i IFK Värnamo och som då började spela för Öster i Växjö. 2013–2015 har hon spelat i Elitettan och varit framträdande i de klubbar hon spelat för.

Julia säger att man ligger långt framme med fysträning i England och hon hoppas kunna lära sig mer där så att hon kan fortsätta utvecklas i sitt fotbollskunnande.

Vi lär säkert få höra mer om fotbollstjejen från Värnamo som redan som 23-åring går från toppfotboll till än så länge en tränarkarriär i fyran men det blir nog högre upp senrea.

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *