VGIK förlorade mot Lund

Sport Värnamo GIK förlorade med 3–5 mot topplaget Lund och därmed kan VGIK nog avskriva planerna på att bli bland seriens fyra första lag.

Mer text kommer senare.

I topp på serien finns nu tre lag på 35 poäng följt närmast av tre på 29 och VGIK på 22.
– I praktiken är det svårt att bli fyra. Vi får nog rikta in oss på att få en så bra placering som möjligt till fortsättningsserien, noterar VGIK-tränaren Maths Carlgren.

Det lag som blir femma får ta med sig sju poäng det lag som blir sex sex poäng och så vidare.

I var det 0–0 efter halva matchen och det var närmast lite fördel VGIK. Första perioden genomfördes på ett alldeles utmärkt sätt. VGIK-tränaren var mycket nöjd med hur man kunde styra ut Lund på kanterna.

0–1 kom på en kontring och där var VGIK inte riktigt med. Efter kvittering kom 1–2 alldeles i slutet av mittperioden.

I slutperioden försökte och försökte VGIK forcera in en kvittering. I 18:e minuten fick man i stället en straff emot sig där Marthias Persson gjorde sitt andra mål för kvällen och han gjorde senare ytterligare två mål. VGIK-tränaren tycker dock att straffen var feldömd.

– Många delar var bra i dag. Lund är ett skridskoskickligt och spelskickligt lag, noterar VGIK-tränaren.

Samtidigt tycker han att det känns lite tomt efter matchen. Trots alla försök var det bara när matchen mer eller mindre var avgjorde som hans mannar fick fart på målskyttet. 3–5 till slut och med tanke på alla skott som Lund sköt så får nog segern sägas vara rättvis.

Alla kämpade bra i hemmalaget men lite extra beröm till målvakten Alexander Emanuelsson samt Fredrik Eriksson och Marcus Bengtsson.