Nyheter

(M)-riksdagsledamöter om (M)–budget

(M)-riksdagsledamöter om (M)–budget

Nyheter Idag höll de tre moderata riksdagsledamöterna i Jönköpings län, Helena Bouveng, Mats Green och Sotiris Delis en pressinformation om (M):s budgetmotion).

I sammanfattning lyder budskapet så här:
”Moderaterna är övertygade om att det är arbetskraften som lyfter Jönköpings län. Fler i arbete medför att skolan, vården, omsorgen och pensionerna kan finansieras och förbättras. Därför viker vi inte från arbetslinjen att det alltid ska vara lönsamt att jobba.

Ett jobb är mer än en lön. Eget arbete ger gemenskap och skapar en känsla av att vara behövd, samtidigt som det ger självständighet genom egen inkomst och lägger grunden för hela samhällsekonomin.

Detta genomsyrar vårt moderata budgetförslag ”Sverige kan mer”. Den rödgröna regeringen där MP ingår måste i den praktiska politiken inse att Sverige är större än Stockholm.

Jönköpings län, våra invånare och våra företag är en av de enskilt största förlorarna i landet på den kraftiga höjningen av drivmedelsbeskattningen, försämringen av Rot och Rut, höjningen av energiskatterna och skattehöjningarna för vanligt folk”.

Dela