Nyheter

Får behålla lönen vid studier

Får behålla lönen vid studier

Nyheter Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet kommer att göra en rejäl satsning för att sjuksköterskor ska få möjlighet att specialistutbilda sig med bibehållen grundlön.

Detta är ett av de gemensamma budgetförslag för ett hållbart arbetsliv i Region Jönköpings län som partierna gemensamt har tagit fram.

– Detta är en viktig satsning för att trygga kompetensförsörjningen och på så sätt säkerställa patientsäkerheten, säger Carina Ödebrink, Socialdemokratiskt regionråd.

– Det innebär att en sjuksköterska inom Region Jönköpings län kan specialistutbilda sig med bibehållen grundlön. Detta är en viktig satsning för att trygga båda kompetensförsörjningen och säkerställa patientsäkerheten.

Satsningen kommer också omfatta andra yrkesgrupper utifrån verksamhetens behov.

– Det är viktigt att vi får till ett modernt framtidsinriktat arbete när det gäller vårdens organisation och fördelning av arbetsuppgifter. Genom denna satsning kan vi utveckla arbetssätt där personalens olika kompetenser tas tillvara på ett bättre sätt. Exempelvis är undersköterskorna en viktig yrkesgrupp som genom kompetensutveckling kan utveckla sina arbetsuppgifter och avlasta sjuksköterskorna, säger Annica Nordqvist, gruppledare för Miljöpartiet i Region Jönköpings län.

Carina Ödebrink (S). Arkivbild

Taggar

Dela