Magiska minuter när VIK vann

Sport Efter halva matchen stod det 1–2 på matchtavlan i Värnamo sporthall.

Fem minuter senare var Värnamo IK i ledning 4–2 mot Ljungby IB och efter dess magiska minuter kunde hemmalaget hålla undan till seger. 5–2 och 6–2 kom under matchens två sista minuter.

VIK-tränaren Niklas Rundblad hyllar hela laget, inte minst de yngre killarna som inte alls visade några premiärnerver utan de visade prima takter.

Ljungby var klart bättre i förstaperioden. Skotten 10–1 talar sitt tydliga språk.

– Men vi kom tillbaka och sett över hela matchen malde vi ned Ljungby. Sebastian Eriksson svarade också för ett magiskt målvaktsspel. Han höll ju nollan i två av tre perioder, noterar Niklas Rundblad.

Vik gjorde två av sina tre mål i andra perioden i numerära överlägen samtidigt som man höll nollan när man själva man hade spelare på utvisningsbänken.

Ljungby satsade givetvis på att komma ikapp. Värnamo var dock bättre. Men det var först i näst sista och sista minuten som hemmalaget kunde avgöra matchen definitivt och glädje bland den stora hemmapubliken.

Förutom målvakten mycket stort beröm till Edvin Andersson, Philip Cerny och Johan Niemi.

– Ljungby kommer att vara ett topplag, säger hemmatränaren som inte vill berätta om det egna lagets målsättning.
Men ska man dra slutsatser av dagens match kommer VIK att vara en het kandidat till att vinna division tre.

Text: Per Bunnstad