Sport

V-Södra vann över Tord

Sport Värnamo Södra avslutar den här sejouren i division 3 på ett bra sätt.

I dag blev det vinst 2–1 hemma mot IK Tord från Jönköping.

Tord närmast förnedrade V-Södra senast de möttes. Det blev hela 7–0 då. I dag blev det alltså en liten revansch med 2–1 (1–0) på konstgräset på Ljusseveka i Värnamo.

Det var avslappnat spel från båda lagen då det egentligen inte gällde så mycket. Tord hänger kvar i fotbollstrean medan det sedan ett tag tillbaka är klart att V-Södra nästa år får spela i elitfyran.

Matchen var ganska jämn men Tord hade svårt att skapa målchanser. Enda målet kom alldeles i slutsekunderna av matchen.

Hemmalaget hade fler lägen och ledningsmålet kom efter 19 minuter genom Andreas Svensson. Anders Luu gjorde 2–0 i andra halvlek.

Andreas och Anders var tillsammans med Oscar Folkesson och Mikael Salén mycket bra men allra bäst var Albin Carlsson. Albin dominerade stort i hemmaförsvaret och var inte minst vinnare av allt i luften.

– Jag är mycket nöjd med killarnas insats. Alla kämpade och vi hade god kontroll över matchen, säger tränaren Adnan Kahrimanovic.